Astăzi, 27 februarie, Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării se află, pentru a doua zi consecutiv, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Şi asta nu este tot. Meteorologii spun că este posibil să extindă avertizarea de frig în toată ţara, având în vedere că, joi dimineaţa, temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius.

Articolul continua dupa recomandari

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat că gerul se va menţine până la finalul săptămânii în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti, unde temperaturile minime vor fi de -18 grade.

Vezi 3 imagini în Galerie

De asemenea, sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din ţară.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol a intrat în vigoare luni la ora 10.00, fiind valabilă până marţi, la ora 14.00. În acest interval, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, local peste 70 de kilometri pe oră şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

O altă atenţionare cod galben emisă de ANM este în vigoare până marţi, la ora 20.00, pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei., unde ninsorile vor fi moderate şi local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent.

Vezi 3 imagini în Galerie

Vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, iar în partea de sud-est a teritoriului cu peste 60-65 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada şi diminunând vizibilitatea.

Până joi, 1 martie, la ora 10.00, este cod portocaliu de ger pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

În aceste zone, valul de frig se va intensifica, iar gerul va fi persistent chiar şi pe timpul zilei. Maximele vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade. Rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.