Doi tineri din Reghin au început o campanie de ecologizare în oraşul lor. Concret transformă resturile menajere în îngrăşământ natural. Proiectul nu este complicat, însă este nevoie de ajutorul localnicilor.

Resturi de fructe, legume şi alte resturi menajere, care, în loc să fie lăsate la tomberon, ajung pe un câmp, unde se degradează cu timpul şi devin un îngrăşământ natural.

Articolul continua dupa recomandari

Totul a început în urmă cu trei ani. Răzvan şi Cristian au luat exemplul de la nişte americani, care au explicat - pe Internet - cum procedează. Aşa că cei doi români au început propriul lor proiect şi - cu ajutorul sponsorilor - şi-au cumpărat biciclete electrice, care să-i ajute să-şi desfăşoare activitatea.

Ilieş Răzvan, iniţiator proiect: În primul rând colectăm de la oameni, ei adună într-o găleată, separat, aceste deşeuri biodegradabile. Ne sună când au o găleată aproape plină sau ne contactează pe internet şi noi mergem colectăm.

Cristian Man, iniţiator proiect: Ne gandim si la varianta de a avea prestabilit doua zile intr-un anumit cartier sau la un anumit bloc cand vom merge si oamenii stiu ca in ziua respectiva la ora respectiva noi vom fi acolo sa colectam deseurile.

Locuitorii din Reghin au îmbrăţişat ideea din prima clipă. Mai ales copiii.

O jumătate din compostul rezultat anual este valorificată în grădinile locuitorilor, iar cealaltă jumătate este vândută pentru a putea continua proiectul.