În fiecare zi, în lume, sunt produse și ulterior aruncate peste 100 de milioane de sticle de plastic. Majoritatea ajung fie în gropile de gunoi, fie în mediul înconjurător. National Geographic Learning, prin Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Centrul de Carte Fischer International au lansat o campanie-concurs inedită, adresată copiilor, care promovează activitățile de colectare și reciclare a ambalajelor din plastic. Cei care doresc să participe sunt invitați să conceapă un afiș care să ilustreze tema "Plastic sau Planetă?", prin care trebuie să îi convingă pe cei din jur să recicleze.

Cei care au dat startul campaniei sunt elevii clasei întâi C de la Școala Tudor Arghezi din București. Pornind de la ideea că reciclarea unui singur recipient poate economisi energia necesară pentru a ține aprins un bec timp de 6 ore, cei mici au răspuns provocării.

Articolul continua dupa recomandari

Georgeta Șerban profesor pentru învățământ primar la Școala Tudor Arghezi: Eu sunt o ecologistă convinsă, iubesc foarte mult natura și facem treaba asta pentru că chiar credem în treburile acestea. Le place ceea ce facem și cu siguranță o sa continuăm acest lucru și după campanie.

Daria are 8 ani și nu este la prima acțiune de colectare a deșeurilor plastice.

Daria: Am ținut sacii să băgăm sticlele, am presat sticlele, acum trebuie sa avem grijă să nu mai poluăm țara.

Ilinca: Noi reciclam sticle de plastic. În general oamenii nu prea au grijă de pământ, îl poluează foarte mult

Clasa supranumită a Micilor Campioni a făcut cunoștință şi cu Freddy. Mascota seriei "Our World" de la National Geographic Learning i-a ajutat să pregătească PET-urile pentru preluare și reciclare.

Anca Cormos manager de proiect Plastic sau Planetă: În fiecare săptămână organizăm evenimente cu copii, prin care încercăm sa îi responsabilizăm în ceea ce privește mediul înconjurător, îi învățăm cum să recicleze

PET-urile colectate de Clasa Micilor Campioni au fost preluate de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă "Viitor Plus", prin programul Recicleta, care promovează atât grija pentru natură, cât și echitatea socială. Astfel, transportul deșeurilor se face fără emisii poluante, cu cargo-triciclete.

Eforturile copiilor care vor participa la concursul "Plastic sau Planetă" vor fi răsplătite cu premii, acordate pe categorii de vârstă. Concursul se va încheia pe 31 mai! Detalii și înscrieri pe fundatiadanvoiculescu.ro și cartiengleza.ro.