Un camionagiu avea o tânără de 20 de ani, sub pătură, în cabină şi le-a dat 200 de euro vameşilor de la Giurgiu, să închidă ochii. Ofiţerii i-au reţinut pe amândoi şi îl acuză pe şofer inclusiv de tentativă de mituire.

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunsă în cabina unui autocamion, o tânără din Iran, pe care un cetățean turc intenționa să o treacă astfel frontiera, deoarece nu avea documente de călătorie.

Articolul continua dupa recomandari

În data de 15.03.2019, la ora 02.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul turc U.K., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autocamion marca Mercedes, înmatriculat în Turcia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi au descoperit, ascunsă în cabina autocamionului, în spațiul destinat odihnei șoferului, o persoană de sex feminin.

În momentul în care a fost depistată, șoferul autocamionului a oferit polițiștilor de frontieră suma de 200 euro. După ce a fost informat că fapta constituie infracțiune de "dare de mită", înțelegând gravitatea faptei, șoferul și-a retras suma de bani.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean iranian, se numeşte S.E. şi are 20 ani. Cu privire la cele constatate, șoferul a recunoscut că a ascuns tânăra în cabina mijlocului de transport pentru a o ajuta să treacă ilegal frontiera. Acesta a mai adăugat că a primit suma de 1.500 euro ca să o ajute să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, cele două persoane au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.