Un cal a fost bătut în stradă, vineri, în Dobroești, județul Ilfov, până a căzut pe jos. A fost salvat de intervenția trecătorilor, care au chemat poliția. O înregistrare video filmată de un consilier general al Primăriei Capitalei arată starea deplorabilă în care a fost lăsat animalul. Proprietarii au dat socoteală ulterior poliției.

Înregistrarea video de peste 7 minute a fost postată pe Instagram și Facebook de Tudor-Tim Ionescu, Consilier General la Primăria București. În imagini, calul, slab și epuizat e întins pe asfalt.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit autorului videoului, calul a fost bătut în stradă de proprietari. Martori la scenă, câțiva trecători au chemat poliția.

”L-au bătut niște domni proprietari, care sunt aici. Poliția i-a reținut, ceea ce e foarte bine. Un cal bătut în Ilfov, lângă București și acum o să îl luăm la adăpost, la adăpostul Steaua Speranței, la Primărie. Vine și un medic veterina, o să fie îngrijit. Trăiește, ăsta e cel mai important lucru, cred că o să-și revină, până la urmă”, a spus consilierul.

Vă avertizăm, înregistrarea video conține imagini cu un puternic impact emoțional:

În video, consilierul arată și două persoane, despre care spune că sunt proprietarii calului.

”N-au niciun pic de remușcare. Chiar credeau că o să plece cu el”, mai spune Tudor-Tim Ionescu în video.

Calul a fost preluat și dus la adăpost. Atât martorii care au chemat poliția, cât și consilierul general au spus că vor face plângere proprietarilor.