Un nou caz de violenţă împotriva animalelor stârneşte un val de revoltă printre internauţi. De data aceasta s-a întâmplat într-o localitate din judeţul Neamţ. Doi bărbaţi au fost filmaţi în timp ce îşi loveau cu brutalitate caii, după ce două căruţe au rămas blocate pe drum. Unul dintre indivizi nu s-a oprit nici când animalul s-a prăbuşit.

"I-am dat câteva biciuri, dar asta e", spune senin, bătăuşul cailor.

Articolul continua dupa recomandari

Scenele au fost surprinse în localitatea Dochia, judeţul Neamţ. În imagini se vede cum două căruţe sunt împotmolite în mijlocul drumului. Iar stăpânii iau măsuri. Pentru că, spun ei, de vină ar fi animalele.

Şi o spun fără umbră de remuşcări.

"Câteva biciuri i-am dat. Dar stau să plâng cu el în drum dacă nu vrea să meargă? Ce să-i fac? Trebuie să îi mai dau, să dau stânga-dreapta, dacă nu vrea să meargă şi se răstoarnă în mijlocul drumului. Venea ăla cu maşina. Luam amendă mai mare", se apără unul dintre căruţaşi.

Iar asprimea nu ar fi ceva nou în cazul bărbatului, spun localnicii. Până şi soţiei lui i se pare ceva normal. 

"L-o fi luat un pic la bătaie. Orice om îşi bate calul ca să meargă", spune soţia căruţaşului.

După ce imaginile au apărut pe internet, Poliţia Animalelor s-a autosesizat.

Cătălin Paraschiv, Poliţia Animalelor Bacău: "Noi vom cere ridicarea calului şi să îi punem în vedere, câte zile mai are domnul, să nu mai aibă voie să îngrijească animale."

Pe fir a intrat acum şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ. Cel mai probabil, individul se va alege cu dosar penal.