Bunicul copilului de 14 ani care a incendiat un câine, într-o pădure din satul Lăculete, judeţul Dâmboviţa, este cercetat penal, la fel ca şi nepotul său, după ce a recunoscut că a ucis un câine pentru că îi mânca găinile.

Bătrânul a povestit, pentru reporterii Observator, că şi el a omorât un câine după ce i-a dat cu toporul în cap pentru că îi fura găinile.

Articolul continua dupa recomandari

Totul pentru a motiva oarecum gestul îngrozitor comis de nepotul său.

La rândul lui, nepotul bărbatului este cercetat penal, în stare de libertate, pentru cruzime faţă de animale, după ce în presă a apărut un clip video în care tânărul stropeşte un câine cu benzină, îi dă foc şi apoi îi dă drumul să alerge în pădure.

Într-o conversaţie cu un reporter Observator, bunicul copilului care a incendiat un câine în pădurea de la marginea satului Lăculete, a recunoscut că şi el a ucis un câine.

Bunicul şi nepotul sunt cercetaţi pentru cruzime faţă de animale

Atât bunicul, cât şi nepotul său şi prietenul acestuia care a filmat momentul îngrozitor în care un câine a fost incendiat, sunt cercetaţi în stare de libertate.

'- Bunic: Auziți, eu am omorât câine! La mine! Pentru că l-am văzut când mi-a luat găina!

- Reporter: Și l-ați omorât?

- Bunic: Daaa! I-am pus laț! Și apoi i-am dat una în cap și gata!

- Reporter: Și l-ați omorât?

- Bunic: Da!

- Reporter: Păi poate de la mata știe și băiatul!

- Bunic: Păi dar asta a fost mai încoace decât atunci când s-a întâmplat cu focul lor! Asta a fost acum, astă-vară! Eu, eu, eu l-am omorât! Mergeți să vedeți unde l-am prins în laț și l-am omorât!

- Reporter: Nu, că nu e nevoie!

- Bunic: Mi-a prăpădit găinile! Din 10 pui am mai rămas cu 3 și acum mai am doi, pentru că pe unul mi l-a luat aretele!'.

În cazul copilului de 14 ani, oamenii au deschis o petiţie prin care cer pedepsirea cu închisoarea a adolescentului.

Până în prezent, peste 18.000 de oameni au semnat petiţia deschisă împotriva tinerilor care au incendiat un câine.