Cei mai mulţi bucureşteni şi-au lăsat astăzi maşinile acasă! Ce-i drept, nici nu au avut de ales. Pe aleile dintre blocuri, zăpada avea câţiva zeci de centimetri. Dar nici mijloacele de transport în comun nu au fost cea mai fericită variantă. Unele dintre cele mai importante tramvaie din capitală nu au circulat ore bune.

Multe autobuze şi troileibuze au fost pline încă de la capăt de linie. Iar la metrou, mii de oameni s-au înghesuit în staţii.

Articolul continua dupa recomandari

La metrou, în această dimineaţă, nu mai aveai loc să arunci un ac. Mii de bucureşteni s-au înghesuit ca să poată ajunge la serviciu. Nici în staţiile celorlalte mijloace de transport în comun, situaţia nu a fost mai bună. 

Veniţi aproape orice zonă a Capitalei, problemele bucureştenilor au fost aceleaşi. 

"Au fost câteva probleme în jurul orei 5 dimineaţa, în ceea ce priveşte două linii de tramvai, dar s-au remediat, din cauza faptului că şinele au îngheţat. Avem 770 de autobuze în trafic, am suplimentat cu un procent semnificativ, 250 de tramvaie şi 170 de trolebuze. S-a acţionat în întreaga noapte şi se va acţiona în continuare.", spune Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Pe străzile dintre blocuri, mulţi bucureşteni nu au mai aşteptat utilajele de deszăpezire şi au pus mâna pe lopeţi.

În Bucureşti au fost scoase pe străzi peste 700 de utilaje şi 1.200 de oameni care să cureţe zăpada. Capitala este sub cod galben de ninsori abundente şi viscol până la ora 21.00