Mici, cârnaţi şi pastramă, toate servite cu murături alese. S-au format cozi la Târgul Internaţional Indagra din Capitală. Sute de oameni au servit prânzul în aer liber şi au ales să guste din cele mai bune preparate tradiţionale.

Bucătarii nu au făcut doar mâncare, ci şi rime. Şi s-au împrietenit cu vizitatorii. Preferată a fost de departe pastrama de berbecuţ la ceaun, servită cu mămăligă.

Articolul continua dupa recomandari

Cu rime amuzante şi un miros ameţitor de pastramă la ceaun, bucătarii au reuşit să atragă zeci de curioşi. Făcut după o reţetă cu multe secrete, preparatul a primit note bune din partea celor care l-au gustat.

E o artă ca pastramă să fie fragedă, spun chefii. Iar unul ingredientele mai puţin ştiute este apa minerală.

Şi la grătare, oamenii au stat la rând pentru cârnaţi, mici şi costiţe afumate. Pentru un gust desăvârşit, trebuie servite cu murături.

Printre mâncărurile româneşti şi-au făcut loc şi specialităţi din alte ţări. Sandvişurile cubaneze, de exemplu, au avut succes în rândul celor care preferă fast food ul.

Comerciant sandvis: Se monteză pe o chiflă făcută după o reţetă cubaneză, sos de mustar, cacaval, muschi file, castraveciori murati si ardei copti facuti de noi, carnea de porc pe care o marinam 24 de ore si o afumam natural, sosul mojo verde. Îi dăm cu puţin unt şi îl băgăm la plită până când se caramelizează pâinica şi se topeşte caşcavalul.

Cumpărătorii au avut ofertă şi pentru un desert de luat acasă - ciocolata cu diferite arome şi fără zahăr. Târgul Internaţional de la Romexpo îşi închide porţile mâine.