MAE a anunţat, sâmbătă după-amiază, că o familie de români este dată dispărută după atacul de la Nisa. La câteva ore după acest anunţ, oficialii români au transmis că minorul internat într-un spital din Nisa, despre care se bănuia că este cetăţean român, a fost identificat, el fiind rănit în atacurile de joi, dar în stare stabilă. Părinţii acestuia sunt căutaţi în continuare, existând suspiciuni ca şi ei să fi fost răniţi la Nisa.

"În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi", informează MAE.

Articolul continua dupa recomandari

Starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluţia fiind unul pozitiv.

La faţa locului se află şi ambasadorul României în Franţa.

Rămân în continuare semne de întrebare cu privire la soarta părinţilor săi. Potrivit MAE, căutările pentru cei doi continuă.

"Verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă. Reamintim faptul că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate. Ambasada României la Paris şi Consulatul General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze", transmite MAE.

Atentatul de joi a fost revendicat de Statul Islamic.