Chiar în momentul în care dirigintele a intrat în sală, fata s-a aruncat în gol de la primul etaj. A scăpat cu viaţă, dar acest caz reprezintă un semnal de alarmă. Problemele adolescenţilor nu trebuie ignorate, spun psihologii. Eleva din Braşov ar fi fost măcinată de gândul că părinţii ei aflaseră că are absenţe şi note scăzute.

Profesor Attila Lazăr, diriginte: În timp ce îmi aşezam catalogul pe catedră, o parte dintre elevi s-au aşezat. Colega ei de bancă s-a ridicat în picioare şi atât a apucat să spună: "A sărit!"

Articolul continua dupa recomandari

Alarma s-a dat la începutul orei de dirigenţie. Eleva de 13 ani era aşezată în ultimul rând, într-o bancă aflată lângă fereastră. Colegii au văzut momentul în care a sărit de la etajul 1, de la o înălţime de patru metri. A căzut pe zăpadă, la câţiva centimetri de o bordură, iar profesorul de la clasă a intervenit primul.

Profesor Attila Lazăr, diriginte: Am şi întrebat-o: "Dar ce te-a determinat să faci acest lucru?". Şi, bineînţeles, aici m-am simţit foarte mişcat, fiind dirigintele ei. "Faptul că toate prostiile pe care le-am făcut la şcoală, dumneavoastră le-aţi comunicat părinţilor, iar în urma acestor fapte am primit diverse pedepse". Aceste pedepse erau de fapt nişte pedepse de genul confiscării telefonului.

Cu o zi înainte de gestul şocant, a existat o altă tentativă de sinucidere, potrivit unor surse din anchetă.

Şcoala ştia de mai multă vreme că fata merge la şedinţe de psihoterapie. Părinţii au încercat să o ajute, la o vârstă la care adolescenţii au nevoie de multă atenţie.

Mihaela Bălan, directorul şcolii: Gestul acesta ne-a luat prin surprindere, ne-a lăsat muţi. Este o fetiţă veselă şi exuberantă, are prieteni, e plină de viaţă. Nu ne-am fi gândit niciodată.

Dr. Marcel Albean, purtător cuvânt Spitalul de Copii Brașov: Important este că per ansamblu, fetiţa este bine. Conştientă, s-au făcut investigaţii, deocamdată nu i-am găsit un traumatism grav. Este o contuzie, o lovitură la cap şi o contuzie de coloană cervicală.

Cazul a declanşat anchete la Poliţie şi în cadrul unităţii de învăţământ. Iar un semnal de alarmă vine de la psihologi. Perioada critică a adolescenţei trebuie să fie atent supravegheată de părinţi.

Eleva din Braşov este în continuare internată la spital. Colegii care au asistat la scenele şocante au acum nevoie de consiliere de specialitate.