Se fac primele demersuri în justiţie împotriva românului care susţine că deţine drepturile pentru marca Arsenie Boca în România. Avocatul Daniel Ionaşcu îl dă în judecată pe cel care îi împiedică acum pe comercianţi să mai vândă obiecte religioase cu chipul şi numele părintelui.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române pregătesc şi ei o acţiune similară. Nu au de gând să renunţe, mai ales că, spun ei, părintele Arsenie Boca ar fi putea fi canonizat peste doi ani.

Articolul continua dupa recomandari

După ce a dus scandalul chiar la poarta Mănăstirii Prislop, bărbatul care susţine că deţine licenţa mărcii Arsenie Boca în România ar putea fi citat la Tribunal. Atât el, cât şi cel de la care susţine că a cumpărat marca, Şandor Andor.

Avocatul Daniel Ionaşcu încearcă să desfiinţeze monopolul pus pe numele şi imaginea părintelui.

Avocatul Daniel Ionaşcu: "Demersurile încep sau au început prin a face o cerere către Oficiul European al proprietăţii intelectuale pentru anularea acestei autorizări, pentru anularea acestei mărci, a monopolului pe această marcă. Oficiul a fost pur şi simplu indus în eroare. Dacă se va constata această eroare, suntem categoric în pragul unui fals."

Dacă va reuşi să anuleze certificatul obţinut la Oficiul European, avocatul va face şi o plângere penală la Tribunal pentru înselăciune. O acţiune în justiţie va fi deschisă şi de Episcopia Devei şi Hunedoarei. 

Procesele pentru marca Arsenie Boca ar putea dura însă ani. În tot acest timp, susţin reprezentanţii Bisericii, va fi gata dosarul de canonizare a părintelui de la Prislop. O comisie mixtă analizează acum viaţa, scrierile şi minunile celui supranumit Sfântul Ardealului. 

Între timp şi comercianţii cărora le-au fost confiscate obiectele religioase care-l înfăţişau pe părintele Arsenie Boca au de gând să-şi caute dreptatea.