De o săptămână, toate autobuzele şi tramvaiele din Brăila sunt trase pe dreapta din cauza unei greve generale a angajaţilor firmei de transport în comun care cer o majorare cu cel puţin 28% a salariilor.

Conducerea firmei a comunicat şoferilor şi vatmanilor că nu le pot oferi o majorare mai mare de 7%, motiv pentru care angajaţii au intrat în grevă şi nu au mai ieşit pe traseu.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit brăilenilor, întregul oraş este blocat din cauza grevei, iar în ultima săptămână nu au avut cu ce să ajungă la muncă.

De asemenea, probeleme au fost şi pentru elevi, aceştia fiind nevoiţi să meargă pe jos la şcoală.

"Suntem şi noi cetăţeni ai acestui oraş, avem familii, avem copii! Autorităţile nu vor să vorbească cu noi, ne cer doar votul la fiecare patru ani! Condiţiile de muncă sunt ca în Uganda, avem o singură linie de reparaţii la o flotă de 80 de autobuze! Avem o firmă externă de curăţenie, două femei fac curăţenie în 80 de autobuze! Scriem aceste rânduri doar pentru ca voi, concetăţenii noştri, să ne înţelegeţi, să ne scuzaţi pentru faptul că trebuie să mergeţi pe jos şi sunteţi privaţi de transportul in comun în Brăila!", au transmis angajaţii Braicar.

De cealaltă parte, primarul din Brăila a anunţat că greviştii sunt cei care vor suporta toate cheltuielile legate de această grevă care a paralizat oraşul. În schimb, şoferii au anunţat că vor demisiona în bloc.

După acest schimb de replici, primarul a anunţat că va face angajări la Braicar.