Primăria unui orășel din județul Botoșani va scăpa de plata facturilor la curentul electric prin construcția, din fonduri proprii, a unui mic parc fotovoltaic prin care să-și asigure independența față de furnizorii de energie electrică, informează presa locală.

Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, spune că are în plan să pună pe LED tot iluminatul din oraș și să renunțe la metodele tradiționale de iluminat, precum și la serviciile furnizorilor de energie electrică. Totul, din banii primăriei.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, curentul electric va fi gratis pentru iluminatul public, școli, grădinițe, etc.

”Din banii primăriei, 150.000 euro, vom investi într-un parc cu panouri fotovoltaice care să asigure toată energia orașului Săveni consumată de instituțiile publice din subordine. Vara energia produsă va fi injectată în sistem. Prin grupul de acțiune locală schimbăm pe LED tot iluminatul din oraș, iar lămpile scoase vor fi folosite pentru a face o rețea de iluminat între oraș și localitățile din subordine”, a declarat primarul.

Acesta a precizat că a fost cumpărat deja studiul de fezabilitate și că urmează ca în cursul acestui an să fie construit parcul fotovoltaic pe o suprafață totală de 70 de ari, din care 25 de ari să fie acoperiți cu panouri.