De duminică, tânăra mamă înjunghiată de fostul iubit într-un magazin din Capitală se luptă să trăiască. Medicii au operat-o mai bine de şapte ore. Imediat după atac, i-a acordat primul ajutor un tânăr voluntar. Era în apropierea magazinului când a primit alerta prin aplicaţia "Există un erou în fiecare". Este a doua oară într-un an când salvează o viaţă. Bărbatul a povestit momentele dramatice reporterilor Observator.

Cu mâinile goale, Bogdan Avram a dus o luptă contracronometru pentru viaţă. Direct în faţa magazinului unde fata de 22 de ani fusese înjunghiată. 

Articolul continua dupa recomandari

Bogdan a ajuns printre primii la victimă. Era rănită grav, dar conştientă. 

BOGDAN AVRAM, voluntar: "Am văzut-o, deschidea ochii, era cu noi. Din când în când, închidea ochii, i-am spus că o rog foarte mult să rămână cu noi, să rămână prezentă, să nu să mai lupte. Având şi o victimă tânără, senzaţia este foarte... pe moment, de deznădejde. Simţi că o piezi, că se duce viaţa prin mâinile tale. 

O tânără încerca deja să o ajute. Iar împreună, până la sosirea ambulanţelor, cei doi voluntari au încercat să-i oprească sângerarea şi să o ţină trează. 

BOGDAN AVRAM, voluntar: Mi-am pus mănuşile, am rugat-o pe colega mea să îşi pună şi ea mănuşi şi am preluat eu staza şi am rugat-o să-mi mai dea comprese ca să facem un bandaj mai puternic, mai eficient acolo.

Datorită lor, tânăra mamă mai are acum o şansă la viaţă, spun medicii, care au operat-o mai bine de şapte ore. Salvatorul de 39 de ani lucrează în IT, iar de trei ani, este voluntar în cadrul programului "Există un erou în fiecare dintre voi". 

Anul trecut, pe 15 mai, Bogdan îi salva viaţa şi unui tânăr de 21 de ani înjunghiat pe stradă de un şofer violent. A reuşit să oprească sângerarea până la sosirea ambulanţei. Victima a supravieţuit, la fel ca mama de 22 de ani.

La ora 10 şi 30 de minute dimineaţa, tânăra, vânzătoare la magazinul de pe Calea 13 Septembrie, a fost atacată de fostul ei iubit. Martorii spun că bărbatul ar fi blocat uşile şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Apoi, şi-a pus capăt zilelor. 

"Eu tot o vedeam supărată şi o întrebam, zice: ei, probleme de  familie", spune o localnică.

A fost un atac premeditat. Cei doi fuseseră împreună opt ani şi aveau un copil. O fetiţă în vârstă de patru ani. Tânăra îl părăsise în urmă cu aproximativ o lună, iar de atunci, el ar fi hărţuit-o. Chiar vineri, cu două zile înainte să o atace, a ameninţat-o. Totuşi, nimeni nu a sesizat autorităţile. 

Programul Există un Erou în Fiecare dintre voi funcţionează din 2013 în Bucureşti şi Ilfov. Şi are peste 5000 de voluntari. Iniţiatorii vor să îl extindă la nivel naţional. În fiecare an, la nivel european, peste 700 de mii de oameni mor pentru că nu li se acordă primul ajutor.