Avioanele Boeing 737 Max rămân la sol peste tot în lume, mai puţin în America, ţară care le şi produce. Aeronavele nu pot nici măcar tranzita spaţiul aerian european. Ultimul avion de acest tip a părăsit marţi seara România, fără pasageri.

Interdicţia emisă de Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a venit, marţi seara la ora 21:00. Echipajul avionului Boeing 737 MAX 9, care trebuia să aterizeze pe aeroportul Henry Coandă pentru a prelua 60 de pasageri spre Dubai, a primit vestea în timp ce era în aer. Aşa că a adus călători la Bucureşti, dar a plecat fără. Cu câteva minute înainte de îmbarcare, oamenii au fost preluaţi şi cazaţi la un hotel. 

Articolul continua dupa recomandari

Toţi cei 60 de pasageri care ar fi trebuit să decoleze marţi, la ora 23.30, către Dubai, se vor îmbarca într-o altă aeronavă, în condiţii de siguranţă. 

O dată pe lună şi KLM folosea Boeing 737 MAX pentru un zbor la Bucureşti, iar o dată pe sătpămână Turkish Airlines. Mult mai des însă România era tranzitată de acest tip de aeronvae. Toate acestea sunt, acum, interzise. 

Interdicţiile sunt acum aplicate în peste 50 de state, pentru aproximativ 350 de avioane.Acest lucru duce la întârzieri sau aglomeraţii mari în aeroporturile unde operează MAX 8 şi MAX 9.

În Statele Unite ale Americii, ţara unde se fabrică aceste aeronave, autorităţile au decis să le lase să zboare, dar decizia este intens criticată.

MAX 8 şi MAX 9 sunt unele dintre cele mai tehnologizate modele pe care le deţine producătorul american, Boeing. Una dintre teorii, pentru cele două tragedii petrecute în şase luni  ar fi aceea că nicio defecţiune a sistemului de operare electronic nu poate fi depăşită de pilot, manual.