Șoferul microbuzului zdrobit de un camion cu nisip în Ungaria, dar și primul șofer român care a oprit la locul accidentului erau live pe Facebook, în timp ce se aflau la volan. Nu sunt două cazuri izolate. Pare mai degrabă o practică foarte răspândită la șoferii români, care pune în mare pericol siguranța rutieră, într-o țară care și-așa e pe locul 1 în UE la numărul deceselor din accidente.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că șoferul microbuzului transmitea live pe Facebook în momentul accidentului.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mult atent la telefon, bărbatul s-a angajat într-o depășire periculoasă și s-a dus cu microbuzul în fața camionului care transporta nisip. Practic, a filmat moartea sa și a celorlalți 8 români din mașină.

Câteva minute mai târziu, la locul accidentului a apărut un alt șofer român. Surprinzător, și el era live pe Facebook când era la volan și s-a apropiat de zona dezastrului. A filmat din automobil microbuzul și camionul care i-a ucis pe români, apoi a coborât din mașină și a continuat să transmită în direct imagini teribile.

Se pare că nu este o coincidență că, pe o șosea din Ungaria, 2 șoferi români, la interval de câteva minute unul de celălalt, erau live pe Facebook. Transmisiunile în direct pe social media par să fie hobby-ul multor români atunci când sunt la volan. Din păcate, aceste transmisiuni live au dus la accidente rutiere înfiorătoare.

Tragedii provocate de șoferi cu ochii la Facebook

9 martie 2018: O mașină cu 3 oameni se răstoarnă pe o șosea din Bistrița. Toți cei trei bărbați au ajuns cu răni grave, la spital. Polițiștii au descoperit că accidentul s-a produs din cauza șoferului, care-și verifica Facebook-ul și n-a mai stăpânit volanul.

1 decembrie 2017: O mașină cu 4 tineri s-a izbit de un stâlp cu 150 de kilometri pe oră, în Galați. Cei din automobil erau preocupați cu un Live pe Facebook și n-au mai fost atenți la drum. 2 tineri au murit, iar 2 fete au fost grav rănite în impact.

1 noiembrie 2017: Un taximetrist se lasă filmat Live pe Facebook de cliente în timp ce cântă manele și dă dedicații, deși era la volan, în cursă.

1 noiembrie 2017: 5 tineri mor carbonizați într-un accident dramatic în Suceava. Erau într-o mașină care s-a lovit de un camion, apoi de un alt automobil și a luat foc. Șoferul  mașinii în care erau victimele făcea frecvent live-uri pe Facebook, inclusiv la 280 de kilometri pe oră.

Octombrie 2017: Un tânăr a murit într-un accident violent în Brăila. Cu doar câteva minute înaintea impactului, victima era live pe Facebook, împreună cu un prieten care era în mașină.

Octombrie 2017: O adolescentă a fost spitalizată la Iași în stare foarte gravă după un accident provocat de iubitul ei, care a intrat cu mașina în intersecție, cu peste 100 de kilometri pe oră și s-a izbit de alt automobil. Tânărul de 22 de ani era pasionat și el de transmisiuni live pe Facebook când era la volan și se filma mergând cu viteză mare.

Octombrie 2017: Un român se filmează și transmite live pe Facebook din Londra în timp ce este la volan. Asculta manele, mergea cu viteză și, în plus, nu avea permis. Din fericire, cursa sa ilegală nu s-a încheiat cu victime.

România, țara cu cei mai mulți morți în accidente rutiere din UE

Potrivit legislației românești, un șofer prins că vorbește la telefon riscă o amendă de 270 de lei. Însă mulți ignoră regulile.

Deja, România e considerată țara cu cei mai mulți morți din accidente rutiere, în UE. Anual, aproape 2000 de români pier. În 2017 au fist 1951 de victime, arată o statistică Eurostat. Potrivit estimărilor experților de la Bruxelles, în România, 5 persoane mor zilnic în accidente rutiere.