Zeci de locatari ai unui bloc din Vaslui au fost evacuaţi, după ce proprietarul unuia dintre apartamente a băgat în cuptorul cu microunde ardei iuţi, ca să facă boia. 

Peste 40 de persoane au fost evacuate, duminică, dintr-un bloc din Vaslui din cauza unui miros puternic şi înțepător, după ce un locatar a vrut să usuce zeci de ardei iuţi în cuptorul cu microunde. Panicaţi pentru că nu mai putea respira, oamenii au chemat pompierii.

Articolul continua dupa recomandari

La faţa locului, ISU Vaslui a intervenit cu două autospeciale, în scurt timp fiind descoperită şi sursa disconfortului olfactiv.

Proprietarul era pe balcon, nici el nu mai putea să respire

”S-a intervenit cu  două autospeciale după ce am fost sesizați asupra faptul că în casa  scării H a blocului 321 de pe strada Podurilor se simte un miros iritant, înțepător. In momentul când colegii meu au ajuns acolo, o parte dintre locatarii scării se autoevacuaseră. 

S-au făcut măsurători ale gazelor însă toate au ieșit in parametri normali. La etajul patru, într-un apartament, au găsit sursa și anume un cetățean, proprietarul apartamentului respectiv, a pus aproximativ 20 de ardei iuți la copt în cuptorul cu microunde. Probabil intamplarea este de râs pentru mulți dintre noi, dar credeți-mă că toți cei care erau acolo plângeau. 

Colegii mei au fost nevoiți să intervină cu măștile. Proprietarul era pe balcon, nici el nu mai putea să respire”, a declarat pentru vremeanoua.ro purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.