Blindatele NATO au intrat în România. Opt convoaie cu peste 150 de vehicule de luptă şi 300 de militari vor ajunge în această noapte la Cincu, în Braşov. Vom găzdui unul dintre cele mai ample exerciţii, pentru ca Alianţa să afle cât de rapid putem răspunde la agresiuni. Prima probă ne-a pus însă în dificultate. Şoselele noastre nu au fost pregătite pentru... tancuri. 

Zeci de blindate uşoare şi transportoare militare au trecut în această dimineaţă graniţa Bulgariei cu România. Cele 8 convoaie au fost doar vârful de lance al exerciţiului NATO, care trebuie să se desfăşoare în poligonul de la Cincu. 

Articolul continua dupa recomandari

În total, 300 de soldaţi şi 150 de autovehicule militare au intrat în ţară, astăzi. Însă, nici tancurile nu făceau faţă drumurilor noastre. Au fost aduse cu trenurile. În România, sunt doar câteva porţiuni de şosea care suportă tehnică militară de mare tonaj. 

Testele au început imediat. În următoarele trei săptămâni, la exerciţii vor participa aproape patru mii de militari NATO. Jumătate dintre ei sunt români.

Convoaiele vor urma, în această noapte, drumul spre baza miltară, pe ruta Bucureşti - Piteşti - Sibiu - Cincu. 
Alianţa Nord Atlantică va investi şi în bazele de la Kogălniceanu şi Deveselu. În total, aproape un miliard şi jumătate de dolari.