Scandalul Arsenie Boca a ajuns în instanţă. Mănăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi a Hunedoarei i-au dat în judecată pe deţinătorii mărcii Boca. Înalţii prelaţi le cer judecătorilor să poată comercializa obiecte religioase cu chipul şi numele părintelui. Credincioşii ar fi văduviţi de puterile sale binefăcătoare, au spus în sala de judecată.

De la poarta mănăstirii Prislop, războiul pe chipul şi numele lui Arsenie Boca a ajuns la Tribunalul Bucureşti. În sala de judecată, înalţii prelaţi au vorbit despre acţiuni de intimidare. Îi acuză pe deţinătorii mărcii că şi-au câştigat ilegal drepturile. Şi cer ca obiectele religioase să poată fi vândute în continuare, însă doar în curtea bisericii din Hunedoara. 

Articolul continua dupa recomandari

Discuţiile din sala de judecată au avut la un moment dat chiar note ironice, spunea avocatul Bisericii că instituţiile de cult nu vor începe să vândă de acum încolo de exemplu adidaşi Arsenie Boca, ci doar obiecte religioase, care-i ajută pe credincioşi să se bucure de puterile binefăcătoare ale părintelui.

Andor Şandor, detinatorul mărcii Arsenie Boca:
Toate companiile Bisericii Ortodoxe sunt inactive. Din punct de vedere fiscal, ei nu declară absolut nimic. Eu declară aproximativ 5000, 8000, 15 mii de lei pe lună, pe când vânzările zilnice acolo sunt de 50 de mii de euro pe zi.

În sesizarea trimisă instanţei, reprezentanţii mănăstirii şi Episcopiei Devei şi Hunedoarei au invocat şi lipsa de spiritualitate a celor care susţin că deţin brandul Arsenie Boca. 

Procesul vine după câteva luni de scandaluri. La Prislop, au fost şi percheziţii. Poliţiştii au confiscat de la comercianţi toate obiectele religioase care-l înfăţişau pe părintele Arsenie Boca. Verificări s-au făcut şi într-un magazin din Arad, după un apel la 112.

Reprezentanţii Mănăstirii Prislop nu au putut fi contactaţi. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a transmis însă, printr-un mesaj, că numelui părintelui Arsenie Boca şi patrimoniul cultural aparţin Bisericii Ortodoxe Române.