Medicul Mircea Beuran a primit arest la domiciliu, după expirarea termenului de reţinere, pentru acuzația de luare de mită. Procurorii susţin că medicul Beuran ar fi primit zece mii de euro de la un alt medic, care îşi dorea un anumit post la Spitalul Floreasca.

Mircea Beuran şi-a petrecut noaptea în arestul poliţiei, după decizia de reţinere pentru 24 de ore. El a fost adus sâmbătă de dimineaţă în faţa judecătorului, care a decis arestul la domiciliu în cazul medicului Beuran.

Articolul continua dupa recomandari

Mircea Beuran, arestat la domiciliu

Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu, după ce şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei.

"În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală", se arată în comunicatul DNA.