Sandu Anghel, cunoscut în lumea interlopă drept 'Bercea Mondial', finul fratelui lui Traian Băsescu, a fost condamnat de Tribunalul Olt la 13 ani de închisoare într-un dosar de tentativă de omor din anul 2009.

Sentinţa a fost dată de Tribunalul Olt, în primă instanţă, după ce procurorii au reuşit să trimită dosarul în judecată abia anul trecut, la aproape nouă ani de la tentativa de omor a fostului viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei.

Articolul continua dupa recomandari

"Condamnă pe inculpatul Anghel Sandu, zis Bercea Mondialul, la pedeapsa principală cu închisoarea de 6 (şase) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor simplu (fapta săvârşită în data de 22.01.2009, în dauna persoanei vătămate Matei Valeriu) (...) Constată că fapta prezentă, săvârşită în data de 22.01.2009, este concurentă cu faptele pentru care inculpatul Anghel Sandu a fost condamnat prin Sentinţa Penală nr. 209/ 04.04.2017 a Tribunalului Dolj, (...) cu faptele (...) pentru care inculpatul Anghel Sandu a fost condamnat prin Sentinţa penală nr. 29/22.02.2012 a Tribunalului Olt, (...) şi prin Sentinţa penală nr. 83/20.01.2015 a Tribunalului Argeş (...) În final, inculpatul Anghel Sandu va executa: - pedeapsa principală rezultantă de 13 ani închisoare şi 272 zile închisoare, în regim de detenţie", se arată în decizia instanţei.

În acelaşi dosar, judecătorii l-au condamnat şi pe fiul lui Bercea Mondial, Laurenţiu Anghel, la nouă ani şi şase luni de închisoare.

Pe 22 ianuarie 2009, în Slatina, Bercea Mondial l-a înjunghiat pe Valeriu Matei după ce s-a certat cu acesta din cauza unui teren, iar în acelaşi timp, fiul său l-a călcat pe fostul viceprimari, dar şi pe un alt bărbat, cu maşina.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.