Un bebeluş de numai un an dintr-o comună vasluiană luptă să trăiască la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Mama sa a fost cea care a reuşit să-l salveze. Din casă a mai rămas doar cenuşa, aşa că vecinii vor acum să pună mână de la mână pentru a ajuta familia rămasă pe drumuri.

În tot acest timp, mama se afla în curte unde avea grijă de cel de-ai doilea copil, o fetiţă de numai doi ani. Femeia, care este surdomută, n-a ezitat o clipă să sară în foc pentru a-şi salva băieţelul. S-a ales cu arsuri pe mâini şi pe faţă, însă copilul intrase deja în stop cardio-respirator. 

Articolul continua dupa recomandari

"Eu când am ajuns la pod de la magazin, am văzut că era focul prea mare, dar zic: ce poate să fie fumul acela în halul acesta? Când am ajuns la jumătatea grădinii, flacăra a ieşit pe geam. Ea s-a dus afară să facă surcele, să facă focul. Şi când s-a întors înapoi n-a mai făcut foc. Era foc." a declarat Doina Moroşanu, mama victimei.

"Am apelat mai multi vecini si am iesit am dat cu galeti cu apa cat am putut, dar mama copiilor  deja iesise cu copiii. Nu s-a mai putut face mare lucru sa se salveze tot mobilierul a ars haine tot frigider aragaz" a spus Florin Marian Luchian, tatal celor doi copii.

Un elicopter SMURD l-a adus de urgenţă pe băieţelul de un an la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde medicii se chinuie să-i salveze viaţa. Casa în care locuia familia s-a transformat în scrum.  

"Casa in intregime trebuie demolata. Noi o sa o ajutam comunitatea cu ce o sa putem poate reusim sa-i facem alta locuinta. Eu deocamdata i-am gasit o locuinta unde sa stea in vara asta" a declarat Neculai Ciofu, primar Comuna Danesti.

Pompierii bănuiesc că incendiul violent ar fi pornit de la un scurtcircuit. Însă o anchetă va stabili exact de la ce a izbucnit focul şi dacă mama se face vinovată de neglijenţă.