Un bebeluş de 9 luni diagnosticat cu rujeolă a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, el fiind internat luna trecută în unitatea medicală cu probleme respiratorii, în acelaşi salon cu un sugar cu rujeolă. Ulterior, părinţii au revenit cu copilul la spital, cu suspiciune de rujeolă, care s-a confirmat.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, un copil în vârstă de nouă luni din judeţul Tulcea a murit miercuri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. El fusese adus de la Tulcea luna trecută şi internat în unitatea medicală între 15 şi 21 mai., având probleme respiratorii.

Articolul continua dupa recomandari

Pe data de 29 mai, copilul a fost adus din nou la Spitalul Judeţean Constanţa cu suspiciune de rujeolă, această fiind confirmată o zi mai târziu. În urma complicaţiilor suferite, pe fondul imunităţii scăzute, copilul a murit miercuri.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa spun că în ziua în care copilul de 9 luni din Tulcea a fost internat cu afecţiuni respiratorii, decedând apoi din cauza rujeolei, în acelaşi salon a fost internat un sugar căruia peste două zile i-a apărut o erupţie de rujeolă, confirmându-se acest diagnostic. Sugarul a fost transferat apoi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 15-21 mai, în secţia de pediatrie din cadrul unităţii medicale a fost internat copilul de 9 luni din Tulcea, pentru o afecţiune respiratorie. Tot în 15 mai, a fost internat, în acelaşi salon, un sugar cu patologie respiratorie. În cazul celui din urmă, în 17 mai a debutat o erupţie de rujeolă, în urma căreia bebeluşul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase. Ulterior, diagnosticul de rujeolă a fost confirmat.

Copilul de 9 luni a fost externat în 21 mai, iar după câteva zile i-a apărut o erupţie pe piele, el fiind dus şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase, de unde a fost trimis, cu diagnosticul de rujeolă, la Spitalul Judeţean.

"În 29 mai, copilul de nouă luni din Tulcea a fost internat din nou în secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecţioase. În urma examenului clinic şi al radiografiei, medicii din cadrul unităţii medicale au stabilit diagnosticul de insuficienţă respiratorie severă, bronhopneumonie şi rujeolă în evoluţie. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat şi tratat medicamentos însă, din nefericire şi în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe data de 13 iunie. Facem menţiunea că pacienţii cu rujeolă în formă gravă (şi cu alte boli asociate) sunt direcţionaţi către SCJU Constanţa deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Conform procedurilor, pacienţii cu boli infecţioase sunt izolaţi respectându-se toate normele legale în vigoare”, se mai arată în comunicatul unităţii medicale.

Este al 56-lea caz de deces din cauza rujeolei înregistrat de la debutul epidemiei.

Ultimele date transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania ajunsese la 13.871.

Sursa: News.ro