O bătrână din judeţul Arad a ajuns la spital şi a sesizat Poliţie după ce a fost otrăvită cu mercur de moştenitorii care s-au angajat să o îngrijească până la sfârşitul vieţii în schimbul bunurilor femeii.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Ursu, a declarat, astăzi, pentru news.ro, că procurorii au început urmărirea penală cu privire la faptele de tentativă de omor şi trafic de substanţe sau produse toxice, după ce o femeie a reclamat la Poliţie că persoane care o îngrijesc în baza unui contract notarial ar încerca să o otrăvească.

Articolul continua dupa recomandari

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că femeia, care are 91 de ani şi este din localitatea Gurahonţ, a sunat la 112 după ce ar fi observat particule argintii în farfuria cu mâncare, ea bănuind că este intoxicată intenţionat cu mercur.

Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi a fost internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă are mercur sau alte substanţe toxice în sânge, iar rezultatele analizelor sunt aşteptate de la un laborator din Timişoara.

După ce a fost internată, presupusa victimă a sesizat şi Poliţia şi a depus o reclamaţie, pentru a se începe cercetări.

Bătrâna acuză că o familie, cu care a încheiat un contract notarial pentru a fi îngrijită până la sfârşitul vieţii în schimbul bunurilor, a încercat să o omoare.

Medicii spun că starea femeii este bună, însă surse din rândul anchetatorilor au declarat că în casa bătrânei au fost găsite urme de mercur.

Mai multe persoane urmează să fie audiate de către poliţişti, dar anchetatorii nu exclud nici posibilitatea ca bătrâna să încerce să scape de familia căreia i s-a dat în grijă şi să fi pus chiar ea mercurul în mâncare.