Titlurile de stat "Centenar" nu sunt atractive doar pentru românii cu economii în lei, ci şi pentru hoţi. Doi tâlhari au atacat un bătrân şi i-au furat 50.000 de lei în bani şi acţiuni, imediat după ce victima îşi cumpărase obligaţiuni de stat dintr-un oficiu poştal.

Cu o sacoşă plină cu bani în mână, bătrânul de 73 de ani a intrat într-un oficiu poştal din zona pieţei Berceni cu intenţia clară de a cumpăra titluri de stat "Centenar". Nu a observat că doi indivizi i-au urmărit fiecare mişcare. 

Articolul continua dupa recomandari

Anchetatorii cred ca talharii l-au auzit pe barbat cand le spunea angajatelor de la posta ca vrea sa cumpere titluri de stat de toti banii pe care ii are la el, 50 de mii de lei, dar acestea ii explicau ca nu este posibil si trebuie sa se limiteze la o suma mai mica. Cand a iesti pe usa cu documentele si banii ramasi, a fost urmarit. 

Un complice al hoţilor i-a însoţit pe cei doi cu un autoturism, pentru a-i lua rapid din zona în care au dat lovitura, la câteva sute de metri de oficiul poştal. 

Cand a ajuns pe o strada ingusta, la cativa pasi de blocul in care locuieste, barbatul a fost atacat. A fost lovit puternic in cap si apoi i s-a smuls sacosa din mana.

În mai puţin de 48 de ore, poliţiştii i-au găsit pe suspecţi şi i-au reţinut. Culmea, în apropierea altui oficiu poştal. 

Unul dintre suspecţi a fost condamnat pentru crimă, dar în anul 2015 a fost eliberat condiţionat. Pentru ambii bărbaţi s-a cerut arestarea preventivă, dar şansele ca prejudiciul să mai fie recuperat sunt aproape nule.