Nea Vasile, un bătrân în vârstă de 85 de ani, din satul Poietari (Bihor), a mers cinci kilometri, astăzi, pentru a vota la alegerile prezidenţiale 2019.

Cea mai apropiată secţie de votare este în centrul comunei Pocola, de care aparţine şi satul Poietari, în care locuieşte bătrânul de 85 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Ajutat de cârjă, Nea Vasile a mers cinci kilometri pentru a vota.

Întâmplarea a fost povestită pe Facebook de Lia Dumiter, membră a secţiei de votare din comuna Pocola.

"Sunt membru intr-o secție de votare, într-un sat din Bihor. E ora 10.30. Prezenta la vot e undeva la 7%. Pana aici nimic spectaculos. Ce e cu adevărat remarcabil, ce mi-a atins sufletul, e prezenta la vot a "bunicilor".

Dintre toti, nea Vasile, a fost prezența care ne-a înseninat dimineața ploioasă de noiembrie. E născut în 1934, a venit să voteze de la 5 km, cu 'ocazie'. Nu stie cu ce se va întoarce acasă. Dacă are noroc il ia cineva cu masina, daca nu... pana deseară ajunge pe jos, ajutat de cârja lui.

A intrat în cabina de vot. A pus ștampila si, conștiincios, a introdus buletinul de vot in urnă 'cu ștampila în afară'. Si-a facut semnul crucii și a început să recite o poezie patriotică, despre 'mama Românie'. Voi, cei tineri, ce motive serioase aveti sa nu mergeți la vot?", a scris Lia Dumiter în postarea de pe Facebook.