Bătaie generală între doi polițiști și mai mulți localnici din Sălaj. Agenții au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene, după ce o persoană a refuzat să fie legitimată. "Să îți fie rușine, obraznicule, femeia are 90 de ani. Am filmat. Ați dat cu pumnii și cu picioarele? Ați dat", se aude spunând un bărbat, pe imaginile filmate de un martor, după haosul creat.

Update 15:05 "Polițiștii au fost chemați să intervină în comuna Șomes Odorhei la un scandal între doi bărbați. Ajunși la fața locului polițiștii au aplanat conflictul, după care o femeie din apropiere a adresat polițiștilor injurii. Polițistul i-a solicitat acesteia în repetate rânduri sa se legitimeze, dar a refuzat", transmite IPJ Sălaj. Comunicatul integral, în continuare.

Articolul continua dupa recomandari

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Jibou au fost solicitați, prin apelul de urgență 112, la data de 8 septembrie a.c,  în jurul orei 14, sa intervină în comuna Șomes Odorhei la un scandal între doi bărbați.  

Ajunși la fața locului polițiștii au aplanat conflictul, după care o femeie din apropiere a adresat polițiștilor injurii.

Polițistul i-a solicitat acesteia în repetate rânduri sa se legitimeze, dar a refuzat. Când polițiștii au vrut să o conducă la sediul poliției în vederea identificării s-a opus, în sprijinul ei venind soțul,  care i-a împiedicat pe polițiști sa-si continue activitatea, întrucât femeia urma să fie încătușată.

În acel moment, celălalt polițist l-a somat pe soțul femeii, rugandu-l sa înceteze, dar bărbatul l-a lovit pe acesta, iar pentru a aplana situația, polițiștii au folosit sprayul iritant lacrimogen. Împotriva polițiștilor au intervenit mai multe persoane. 

După folosirea în repetate randuri a sprayului, starea conflictuală s-a aplanat. 

Cele două persoane implicate în scandal au fost identificate, în persoana unor tineri de 22, respectiv 27 de ani, ambii din comuna Șomes Odorhei.

Față de tânărul de 27 de ani, procurorul a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Știre inițială:

Din primele informații, scandalul a avut loc pe 8 septembrie și a pornit de la faptul că unii localnici ar fi refuzat să se legitimeze, la cererea agenților. Spiritele s-au aprins rapid, iar de aici și până la un mic război în mijlocul străzii a mai fost doar un pas. 

Pe imaginile postate pe Facebook se poate observa cum cei doi polițiști încearcă să rețină doi indivizi, într-un vacarm general. După câteva secunde, un bărbat reușește să scape din mâinile agentului, moment în care se dezlănțuie haosul. 

Omul legii a fugit în urmărirea lui, golind spray-ul lacrimogen. Fugarul a încercat să riposteze cu pumnii, fără a nimeri ținta, după care a fost din nou reținut.

"Noi am aplicat o măsură tactică polițienească"

La un moment dat, agenții, rămași fără gaz, s-au repliat lângă mașina de poliție, pentru a-și face provizii. După doar câteva secunde, un alt tub de spray lacrimogen a fost golit în capul unui bărbat care stătea cu spatele la polițiști.

În cele din urmă, spiritele s-au calmat.

"Să vă fie rușine ce faceți, e bine să dați cu spray în copii mici, femei și bătrâni? Obraznici ce sunteți, sunt femei bătrâne, măi nerușinaților. Mergeți și luați hoții nu oamenii care trec pe drum!", se aude pe filmarea postată pe Facebook. 

"Noi am aplicat o măsură tactică polițienească", au replicat agenții.