Semn de normalitate din partea parlamentarilor noştri. După valul de tragedii produse la trecerile de cale ferată, astăzi, deputaţii au votat un proiect de lege care obligă administratorii CFR să instaleze bariere înainte de astfel de treceri pe toate drumurile internaţionale şi naţionale cu risc de accident.

Mădălina Pârja, Maria Şteţ, Claudia Barboş, Sara Pop, sunt tinerele care au murit pe loc la Jibou, judeţul Baia Mare, în maşina zdrobită de un tren care circula cu 80 de kilometri pe oră. Pe o trecere la nivel cu o cale ferată veche de zeci de ani. Nu erau bariere.

Articolul continua dupa recomandari

Nouă ne-a spus un bărbat de acolo, când am mers după ea la morgă, încă n-am adus-o, dar mami şi tati sunt acolo. Ne-a spus că nu mergea semnalul, lumina, spune cu lacrimi în ochi sora Mădălinei.

Acum două luni, o familie a murit la impactul cu un tren de viteză, la intrarea în Brăila. Şoferul a depăşit coloana de maşini şi a ignorat semnalele acustice şi luminoase. Şi pe el, o barieră l-ar fi putut opri în drum. În prezent, în România, sunt peste 3.500 de astfel de treceri nesemnalizate corespunzător care s-ar putea remedia odată cu o iniţiativă a parlamentarilor. 

DAN BARNA, parlamentar USR: 

Este un proiect de minima normalitate intr-o tara europeana. Este inadmisibil ca acum, in 2018, in Romania sa avem treceri pe drum european care depid doar de acordarea prioritatii, adica de soferul care se uita daca e inspirat sau nu. 

CORNEL OLAR, deputat PNL:
Tot în acest proiect s-a prevăzut să se defrişeze crengile, arborii. Să fie vizibilitate înainte de ajunge la barieră.

Prin acest proiect de lege, administratorul de cale ferată este obligat să instaleze bariere la trecerile de cale ferată ale tuturor drumurilor naţionale cu grad ridicat de risc de producere a accidentelor.