Bărbatul care a vrut să omoare un pădurar, la Gurahonţ, şi care era dispărut de 7 luni, a fost găsit mort în pădure. Valentin Tamaş, zis Ludu, era dat în urmărire generală, după ce fusese condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, în martie.

Condamnat pentru tentativă de omor asupra unui pădurar, ulterior dat în urmărire generală pentru că se sustrăgea executării pedepsei, Valentin Tamaş, zis Ludu, a fost găsit miercuri după amiază decedat în zona împădurită a Gurahonțului, în zona Iacobini.

Articolul continua dupa recomandari

Tamaș a fost găsit de polițiști. Lângă trupul său se afla și o armă de vânătoare. Se pare că decesul a survenit cu ceva timp în urmă, poate patru, cinci luni. Bărbatul era dat dispărut din martie, imediat după ce fusese condamnat definitiv la închisoare.

În urmă cu aproape trei ani de zile, în pădurile din apropierea localității Gurahonț a avut loc o răfuială între braconieri și pădurarul Sorin Jiva, acesta din urmă fiind o bună perioadă un ghimpe în coasta braconierilor din zonă.

Răfuiala s-a încheiat cu un atac cu arme de foc asupra pădurarului. Ulterior, cei doi suspecți, Surda Călin Ștefan și Tamaș Valentin, au ajuns în fața instanței, primindu-și sentințele.

Valentin Tamaș, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, a dispărut și a fost dat în urmărire națională, dar polițiștii nu i-au găsit urma.

Ipoteza avansată în cazul morții lui Tamaș Valentin este sinuciderea. Ludu și-ar fi legat pușca de vânătoare de un copac, s-ar fi așezat în raza ei de acțiune și ar fi acționat trăgaciul cu ajutorul unui băț, scrie Aradon.