Procurorii DIICOT Constanţa au decis, joi seara, reţinerea a 10 bărbaţi acuzaţi de comiterea infracţiunilor de proxenetism, trafic de minori şi folosirea prostituţiei infantile.

Iniţial, acţiunea, pusă la cale în colaborare cu ofiţerii BCCO Constanţa, a vizat 44 de locaţii şi 26 de suspecţi însă, în cele din urmă, doar 10 dintre ei au fost reţinuţi, iar vineri seara vor fi duşi cu mandat la instanţă pentru solicitarea emiterii unor mandate de arest preventiv.

Articolul continua dupa recomandari

Anchetatorii susţin că "în perioada 2017 - august 2019, persoanele în cauză ar fi recrutat, de pe raza județului Constanța, mai multe tinere, printre care și minore, pe care le ar fi determinat să practice prostituția, în diverse locații, obținând astfel beneficii patrimoniale".

În urma percheziţiilor de joi, au fost ridicate 30 de telefoane mobile, 2.700 de lei și înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, la o locație au fost identificate două generatoare de curent, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi de pe raza orașului Ovidiu.

Au fost găsite și şase tinere despre care existau indicii că ar fi fost exploatate sexual.