Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului de la Secţia 1 din Capitală. care a murit luna trecută după ce a fost împuşcat la o partidă de vânătoare în judeţul Argeş. Doi bărbaţi au fost reţinuţi seara trecută, iar acuzaţiile aduse sunt omor, braconaj şi mărturie mincinoasă. Potrivit anchetatorilor, aceştia l-ar fi dus prea târziu la spital cu maşina personală, fără a suna la 112, fapt ce i-a agravat starea.

La o lună de la decesul poliţistului, colegii care investighează moartea sa au acum bănuiala că nu ar fi fost vorba de o simplă eroare, aşa cum se credea iniţial. Ci că bărbatul şi-a pierdut viaţa pentru că a ajuns prea târziu la spital. Mai mult, cei doi parteneri de la partida de vânătoare ar fi minţit în declaraţiile date iniţial.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare ordonanţele de reţinere emise de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Argeş pe numele a doi bărbaţi, de 60 şi 35 de ani, ambii din Muşeteşti. Unul bănuit de săvârşirea infracţiunilor de omor şi braconaj, iar celălalt de braconaj şi mărturie mincinoasă - Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș

Concret, individul de 60 de ani este bănuit că a tras asupra subofiţerului de 28 de ani, poliţist la o secţie din Capitală. Şi în loc să sune imediat la 112, bărbatul şi celălalt individ l-au dus cu maşina personală la spital. Acest detaliu le-a şi trezit, de altfel, suspiciuni anchetatorilor.

În afară de cei doi indivizi, mai sunt anchetate alte trei persoane, în stare de libertate.

Tânărul poliţist a fost împuşcat la sfârşitul lunii iulie în pădurea de lângă localitatea Muşăteşti în timp ce se afla la o partidă de vânătoare cu alţi doi bărbaţi. Bărbatul a murit pe patul de spital pe data de 13 august.