Cazul Caracal e lecţia din care autorităţile n-au învăţat nimic! Încă un individ acuzat că racolează victime la ocazie e liber, deşi ar fi recunoscut deja că a violat o fată de 15 ani. Asemănările cu Gheorghe Dincă sunt şocante. Cu un autoturism cu geamuri fumurii şi tot în zona şcolii, bărbatul ar ademeni eleve, spun mai mulţi martori. Şi totuşi, timp de două luni, poliţia din localitate n-a făcut nimic. Abia după ce Observator a descoperit încă o victimă, au început anchete în Poliţie.

Tatăl victimei reclamă faptul că "individul s-a dus direct la ea în dormitor. A intrat peste ea în casă şi a violat-o". 

Articolul continua dupa recomandari

Este coşmarul pe care-l retrăieşte zilnic un tată care îşi creşte singur fiica de 15 ani. Agresorul este chiar unul din prietenii săi. Cunoştea bine proprietatea şi a pândit momentul în care să atace. 

Iar declaraţia tatălui continuă "am plecat la serviciu, am venit a doua zi dimineaţă. A oprit curentul, a intrat pe geamul de la bucătărie, uşa de la casă fiind închisă cu cheia. Va fi marcată toată viaţa". 

Fata a povestit abia după o lună ce i s-a întâmplat. Părinţii au depus imediat plângere. Sunt revoltaţi, însă, că, de aproape două luni, agresorul e în libertate, deşi şi-a recunoscut fapta. 

Tatăl victimei spune că "el poate să mai facă fapte din astea dacă stă în libertate. Şi nu îi face nimeni nimic. A recunoscut şi e în continuare liber".

Ancheta Observator a scos la iveală date incredibile. Bărbatul de 46 de ani ar fi agresat şi alte minore. O spun şi vecinii şi autorităţile. 

Dobre Pîrvu, primar Urziceni: A încercat şi a fost prins de părinţii altei copile. A încercat prin diverse tertipuri să o ademenească şi să o urce în maşina lui. Ulterior, părinţii au sesizat, i-au oprit, s-au dus peste ei acasă şi s-a potolit

Rudele fetei spun că le-a fost teamă să depună plângere pentru că au primit mai multe amenininţări. 

Suspectul este căsătorit şi are doi copii. Modul de operare este similar cu cel al lui Gheorghe Dincă, spun localnicii. Bărbatul are o maşină cu geamuri fumurii şi şi-ar fi racolat victimele minore la ocazie.

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomiţa: S-a încercat identificarea minorei şi, de asemenea, contactarea acesteia

Dobre Pîrvu, primar Urziceni: E strigător la cer. Au început cursurile, a început şcoala, copiii minori sunt pe stradă, nu am vrea să se repete fapta pe care o reclamă tatăl fetiţei 

Bărbatul a refuzat să comenteze acuzaţiile în faţa camerei.

A fost reaudiat aseară. Anchetaţi sunt şi poliţiştii care au instrumentat cazul. 

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomiţa: Cu privire la modul de relaţionare al poliţiştilor vor fi efectuate verificări de către ofiţerii din cadrul biroului control intern 

Fata de 15 ani trăieşte acum într-un alt oraş cu mama sa, departe de locul traumelor, şi beneficiază de consiliere psihologică.