Au scăpat ca prin urechile acului. Asta pot spune doi localnici din comuna suceveană Vama după ce au supravieţuit unui accident feroviar. Şoferul unui utilaj forestier a trecut calea ferată fără să respecte semnalele acustice şi luminoase şi a fost lovit de un tren de persoane. Conducătorul auto se pare că nu ar fi la prima abatere de acest gen.

Trenul de persoane venea de la Iaşi şi mergea către Cluj-Napoca. În dreptul localităţii Vama din Suceava, în cale i-a ieşit utilajul forestier, al cărui şofer părea prea grăbit ca să se mai gândească la viaţa sa şi a pasagerului care îl însoţea.

Articolul continua dupa recomandari

În urma impactului cei doi bărbaţi au fost aruncaţi din vehicul.

Trecerea era semnalizată acustic şi luminos, dar şi cu crucea Sfântului Andrei. Iar trenul, care se apropia de staţie, era în frânare. După impact, un sătean a sunat imediat la 112.

Cei doi au ajuns la spital pentru investigaţii. Ca prin minune, medicii spun că rănile suferite nu sunt grave. Potrivit localnicilor, şoferul de 54 de ani nu ar fi la prima ispravă de acest fel. În trecut a mai fost lovit de un tren.

Din fericire, niciun călător din tren nu a suferit de pe urma impactului, însă locomotiva a fost serios avariată. A fost nevoie de o alta care să vină să tracteze garnitura.