Caz revoltător la Timişoara! Un individ a fentat paza la unul din cele mai bune licee din oraş şi a ajuns până în baia fetelor acolo unde a agresat sexual o copilă de clasa întâi. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere montate pe holurile şcolii. Bunica lui l-a recunoscut în imagini şi l-a predat poliţiei. Individul a fost reţinut.

Ora 9 dimineaţa, Liceul Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara. Camerele de supraveghere surprind un individ care stă câteva momente în faţa unei uşi. Acolo este baia fetelor. 

Articolul continua dupa recomandari

După ce se asigură că nu îl observă nimeni, intră în baie peste o elevă de clasa întâi. Copila s-a speriat şi a fugit imediat înapoi în clasă, iar într-una dintre pauze a povestit colegilor ce s-a întâmplat. 

Aura Danielescu, inspector general Inspectoratul Şcolar Timiş: După prima oră de curs, învăţătoarea de la clasa întâi a venit la doamna director şi a povestit că o fetiţă care a cerut la toaletă în timpul orei de curs ar fi avut un incident în punctul sanitar în faţa căruia ar fi fost un individ necunoscut numit de către copil un hoţ 

Individul reuşise să intre în şcoală pe o intrare secundară, care nu era păzită. Înainte de a intra în toaleta fetelor, bărbatul ar fi intrat în vorbă cu două eleve mai mari. 

Aura Danielescu, inspector general Inspectoratul Şcolar Timiş: Elevele din clasa a patra au povestit doamnei învăţătoare faptul că au fost interceptate pe coridor de un individ care căuta o sală de clasă. S-a sunat, au plecat spre sala de clasă spunând că nu au reţinut exact ce dorea de la ele şi care este sala pe care dorea individul să le-o arate 

Imediat, cadrele didactice au alertat poliţia. În faţa agenţilor, copila a povestit că individul ar fi făcut gesturi indecente şi ar fi atins-o. Părinţii copiilor sunt revoltaţi şi speriaţi şi se tem să-şi mai lase copiii la şcoală. 

Eleva a fost deja consiliată de un psiholog, iar la şcoală se fac mai multe anchete.

Sanda Moldovanu, director Liceul Naţional de Artă Timişoara: Există o singură intrare. A doua a fost deschisă din întâmplare pentru că am avut muncitori care au lucrat şi şi-au luat materiale

Bărbatul a fost predat astăzi poliţiei chiar de bunica lui, căreia nu îi vine să creadă că ar fi agresat sexual o copilă.

Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice. 

Alexandra Petrovici, purtătoarea de cuvânt a IPJ Timiş, a precizat că bărbatul ar fi bănuit de săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. 

Între timp, la școală, paza a fost suplimentată cu profesori. Nimeni nu mai poate intra, nici măcar părinţii, dacă nu a făcut programare din timp, la director.