Un bărbat din Bucureşti a fost vizitat, la sfârşitul săptămânii trecute, de o armată întreagă de poliţişti, mascaţi şi procurori, fiind bănuit că numeroase materiale pirotehnice pregătite pentru comercializare ilegală.

Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit la locuinţa suspectului, din Sectorul 2, aproximativ o tonă şi jumătate de materiale pirotehnice.

Articolul continua dupa recomandari

Procurorii au deschis dosar penal pentru săvârșirea înfracțiunilor de "operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept" și "introducerea în țară, prin orice mijloace, a unor bunuri sau mărfuri prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal".

Conform anchetatorilor, "în urma percheziției domiciliare efectuate, au rezultat indicii că persoana în cauză ar fi deţinut și depozitat ilegal, la domiciliul din București, articole pirotehnice din categoriile F2, F3, F4, P1 și T1 pe care le-ar fi oferit ilegal spre comercializare către publicul larg".

Oamenii legii atrag atenţia asupra faptului că majoritatea materialelor pirotehnice recuperate nu sunt destinate comercializării către publicul larg şi pot fi utilizate doar de pirotehniştii autorizaţi.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.