Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din satul Onceşti, judeţul Giurgiu, a murit după ce a fost resuscitat greşit de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Giurgiu.

Totul s-a întâmplat, săptămâna trecută, în satul Onceşti din judeţul Giurgiu.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul în vârstă de 69 de ani a început să se simtă rău, iar un localnic a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a solicitat un echipaj medical.

La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă din cadrul SAJ Giurgiu, doar cu asistent medical şi ambulanţier.

Intervenţia echipajului medical a fost filmată de un martor, iar pe imagini se poate observa cum ambulanţierul l-a resuscitat greşit pe bărbatul care suferise un infarct.

Timp de mai bine de 20 de minute, angajatul SAJ Giurgiu l-a resuscitat din picioare pe pacient.

Imaginile au fost intens comentate de alţi angajaţi ai SMURD şi Serviciilor de Ambulanţă din întreaga ţară, după ce au fost publicate pe o reţea de socializare.

"Este pentru prima data cand ma simt umilit cu adevarat. In cei aproape 16 ani de ambulanta credeam ca le-am vazut pe toate, dar credeti-ma ca vreau sa fiu extrem de corect si sa va spun ca imi este mie rusine cand vad asa ceva! Asta este rezultatul angajarilor facute pe nepotism si fara examene corecte", a scris un angajat al SAJ Ialomiţa.

Din nefericire, pacientul în vârstă de 69 de ani, din Onceşti, nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

El a fost declarat decedat după ce primul echipaj medical sosit la faţa locului a solicitat intervenţia unui alt echipaj cu medic.