Un bărbat din Neamţ a ajuns la spital cu arsuri după ce, în încercarea de a se încălzi, ar fi încărcat prea mult soba cu lemne. Casa a fost curprinsă rapid de flăcări uriaşe şi a ars din temelii. Omul a apucat să iasă la timp din interior şi să scape astfel cu viaţă. Vecinii au dat alarma la 112, însă pompierii nu au mai putut salva mare lucru.

Vecinii au sunat imediat la 112. S-au temut ca proprietarul, un bărbat de 59 de ani, să nu fie captiv în locuinţa cuprinsă de flăcări.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul apucase să iasă singur afară şi să se salveze. A fost, însă, predat medicilor şi transportat la spital cu arsuri.

Cristian Hogea, ISU Neamţ: Ardea o casă de locuit în întregime, iar persoana care locuia acolo se afla la vecinul de alături şi prezenta arsuri la nivelul capului, membrelor superioare şi toracelui. Am preluat victima şi am transportat-o de urgenţă la Ambulanţa EPA.

Pompierii au avut o misiune dificilă. Casa se află într-o zonă greu accesibilă din capătul satului, iar autospecialele au ajuns cu greu pe drumul înzăpezit. Acum urmează să stabilească de la ce anume a izbucnit incendiul. Vecinii au şi o primă ipoteză.

Vecin: El a făcut foc în sobă şi probabil că a pus prea multe lemne în sobă, lemne din astea uscate. Eu i-am spus să nu bage lemne multe, că soba era improvizată.

Bărbatul a rămas internat la spitalul din Piatra Neamţ şi este acum în stare stabilă.