Un om şi-a pierdut viaţa, iar 15 au rămas pe drumuri după ce mai multe incendii le-au mistuit locuinţele. În judeţul Bacău, un bătrân a murit din cauza unei lumânări lăsate nesupravegheată. Focul s-a extins imediat.

Vecinii au sărit să-l ajute, însă flăcările erau prea mari. Iar într-o localitate din Bistriţa Năsăud, mai multe familii nu mai au unde locui, în prag de iarnă. Incendiul care le-a distrus cu totul casele a pornit de la un scurtcircuit electric.

Articolul continua dupa recomandari

Alarma s-a dat în comuna bistriţeană Şanţ, după miezul nopţii. Un copil a văzut primele flăcări. Incendiul a izbucnit într-un atelier de tâmplărie, dar s-a extins imediat la locuinţele de lângă. Patru case şi două anexe gospodăreşti, toate din lemn, au fost mistuite de flăcări.

Silviu, proprietar: Copilul m-a anunţat, eu am fost de serviciu, m-a anunţat că arde, când am venit era arsă.

Vecină: Am văzut o flacără mare pe geam, am ieşit afară, ne-am speriat.

Oamenii au ieşit la timp şi s-au salvat. O femeie şi un bărbat s-au speriat însă foarte tare şi au avut nevoie de îngrijiri medicale

Opt echipaje de pompieri au intervenit. Le-au sărit în ajutor şi voluntari din comunele învecinate. În total, focul a distrus o suprafaţă de 2000 de mp

Lt Marius Rus-purtator de cuvant ISU: Exista riscul să se extindă la obiectivele învecinate. S-a acţionat pe două linii: pentru protejarea învecinătăţilor pe de-o parte, dar şi pentru localizarea şi lichidarea rapidă a focarelor.

Acum, la începutul iernii, 15 oameni nu mai au unde locui. Flăcările le-au distrus şi toate lucrurile.

Silviu, proprietar: Mai am ce am pe mine, actele mele sunt în maşină că restul toate s-au distrus.

Moisil Anton, viceprimar: O să facem o şedinţă de consiliu local şi o să încercăm să îi ajutăm pe oameni cât se poate din partea primăriei.

În judeţul Bacău însă, un bărbat nu a scăpat cu viaţă. Casa în care locuia nu era conectată la electricitate, iar omul folosea lumânări. De aici a pornit incendiul. Vecinii au sărit să-l salveze, dar era prea târziu.

Vecin: Am luat băieţii care stau aici aproape şi am ajutat la dat cu apă, dar cu cât dădeam cu apa, mai tare lua foc. Ardea tot, nu se mai putea face nimic, nimic, absolut nimic.

A durat aproape două ore până ce incendiul a fost stins. În acest timp, curentul electric a fost oprit în tot satul.