Omul este nemulţumit că, după atât de mulţi ani de muncă, primeşte salariul minim pe economie. Nu primeşte nici măcar nişte sporuri, în condiţiile în care oficiul poştal funcţionează chiar în locuinţa lui.

Mihai Păun lucrează ca factor poştal încă din anul 1984. După 35 de ani de muncă bărbatul s-a hotărât să intre în greva foamei. Este nemulţumit de salariul pe care îl primeşte, dar şi de faptul că are acelaşi contract de muncă de când a început să lucreze la Poştă.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Păun: Dupa 35 de ani de zile am primit act aditional prin care salariul meu este minim pe economie.

Aşa că, de cinci zile, bărbatul de 60 de ani a intrat în greva foamei. A acceptat totuşi să fie monitorizat de medici şi chiar este dispus să meargă la spital, dacă starea de sănătate i se va degrada.

Despre situaţia bărbatului au aflat şi şefii săi, dar şi reprezentanţii sindicatului. Aceştia din urmă i-au făcut chiar şi o vizită.

Titi Roman, presedinte sindicat lucratori postali regiunea Oltenia: Am discutat cu colegul nostru. am preluat revendicarile dumnealui. solutiile sunt in curtea administratiei. Sa incercam sa rezolvam aceste revendicari ale colegului nostru. Din pacate situatia in posta romana la nivel de salarizare este dezastruoasa. peste 50 % din colegi sunt la nivelul salariului minim pe economie. Eu cred ca stand la masa dialogului vom gasi solutiile pt a dezamosta acest conflict.

Marius Puienea, medic de familie: Pana acum lucrurile din pacate merg usor spre degradare, tensiune, acuza vertij, tulburari de vedere. A acceptat daca situatia impune sa mearga la spital si va accepta acele perfuzii care asigura support energetic.

Conducerea Oficiului Județean de Poștă Olt a refuzat până acum să comenteze situaţia angajatului lor.