Bărbatul dispărut de cinci zile în munţii Bucegi a fost găsit îngheţat, astăzi, de salvamontiştii din Buşteni şi Sinaia.

Bărbatul a dispărut vineri în zona platoului Bucegi, fiind căutat de zeci de salvamontişti din Buşteni, Sinaia şi Prahova.

Articolul continua dupa recomandari

În fiecare zi, salvamontiştii au scotocit toate locurile în speranţa că turistul va fi găsit în viaţă. Din nefericire, la cinci zile de la dispariţie, bărbatul a fost găsit mort.

Cel mai probabil, acesta a murit îngheţat din cauza temperaturilor extrem de mici.

"Vestile triste se confirmă. Împreună cu echipa Salvamont Bușteni am continuat căutările în cazul bărbatului dat dispărut încă de vineri după amiază. Victima a fost găsită înghețată în Valea Babei.

Zona extrem de dificilă ne-a obligat să luăm decizia de-al scoate mâine. În acest moment se fac verficări pe teren și se planifică traseul de scoatere. Condoleanțe celor care l-au cunoscut", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Salvamont Sinaia.

Mâine, trupul bărbatului va fi dat jos de pe munte şi apoi va fi transportat la morgă, acolo unde medicii legişti vor stabili cauza exactă a morţii.