Un bărbat de 32 de ani aflat în autoizolare la domiciliu în Iași a recurs la un gest necugetat. Sub presiunea izolării, pe fondul consumului de alcool și după o ceartă în familie acesta a încercat să își ia viața. 

"În urgențe a fost adus un pacient de 32 de ani cu plăgi autolitice. Acesta era în autoizolare, venit de 5 zile din Germania. A fost vorba de un conflict familial și consum de etanol.", a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt Spitalul Sf. Spiridon Iasi.

Articolul continua dupa recomandari

Dat fiind faptul că bărbatul revenise de puțin timp din străinătate și exista riscul să fie infectat cu COVID 19, medicii de la unitatea primiri urgențe, dar și cei de la chirurgie au intervenit pentru a salva viața acestuia, dar abia dupa ce s-au echipat complet. 

"A fost văzut în urgențe cu precautii, fiind din autoizolare. A fost operat de echipa de chirurgie plastică și a mers către Intitutul de Psihiatrie pentru tratarea problemei emoționale. Prognostic favorabil, speram să își petreacă în liniște restul zilelor de izolare.", a mai spus Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt Spitalul Sf. Spiridon Iasi. 

Astfel de cazuri îi pun în dificultate pe medici, dat fiind faptul că oricând ar putea intra în contact cu un pacient infectat cu coronavirus, dar asimptomatic. Pentru cei care nu se află în evidența Direcției de Sănătate Publică medicii vin cu un sfat: să îi protejeze, fiind sinceri cu privire la locul de unde au venit și numărul de zile de când s-au întors în țară și să declare daca au avut contact cu persoane infectate sau posibil infectate.