Imagini înfiorătoare au fost filmate într-un bloc din Brăila. Un recidivist periculos şi-a ameninţat vecinii cu moartea. Iar cu o sabie a făcut prăpăd în bloc. Unul dintre poliţiştii chemaţi la faţa locului a fost nevoit să intervină cu o lopată. În 48 de ore, individul extrem de violent a fost internat de două ori la psihiatrie. Deşi medicii bănuiau că se afla sub influenţa drogurilor, nu l-au putut ţine cu forţa în spital şi l-au lăsat liber să atace din nou.

Dezbrăcat şi cu sabia în mână, individul sparge geamurile din scara unui bloc din Brăila. Poliţiştii, chemaţi de vecinii baricadaţi în apartamente, intervin abia atunci când bărbatul se întoarce spre ei. Doar unul este înarmat. În lupta cu individul violent, colegul lui apucă de jos o lopată. 

Articolul continua dupa recomandari

Agresorul este imobilizat cu greu, în sufrageria apartamentul său, pe care l-a distrus cu doar câteva minute înainte.

Gianina Niculaie, purtător de cuvânt IPJ Brăila: Individul este cunoscut cu afecţiuni psihice. A fost condus la sediul Poliţiei unde s-a întocmit dosar penal. De asemenea, bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Brăila

Acolo, a rămas doar câteva ore. Medicul de gardă a considerat că starea lui s-a ameliorat şi poate fi externat. Însă, câteva ore mai târziu, bărbatul a distrus şi o casă de pariuri. Abia de data aceasta a rămas internat în spital. 

Andreea Gavrilescu, director medical Spital Psihiatrie Brăila: De data aceasta, a fost internat cu o stare mult mai alterată. Medicul de gardă a considerat că este nevoie de o internare. Din păcate, pacientul refuză în continuare această internare. Şi astăzi, la raportul de gardă, în prezenţa tuturor, a fost foarte agresiv, motiv pentru care vom fi obligaţi să recurgem la internarea nevoluntară 

Dar internarea nevoluntară se poate face doar cu o hotârâre judecătoarească. De ce autorităţile iau măsuri abia acum? Bărbatul este cunoscut sub numele de "Jilava" tocmai pentru problemele cu legea. 

În anii 90, a făcut închisoare pentru furt. Şi are mai multe condamnări pentru distrugere. Iar anul trecut a fost implicat într-un dosar cu etnobotanice. Un oraş întreg a fost terorizat de individul lăsat în libertate de către autorităţi. 

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: În situaţiile acestea poate să omoare, poate să se sinucidă, poate să dea foc şi aşa mai departe. De nenumărate ori am atras atenţia asupra legii sănătăţii mentale referitoare la bolnavul psihic. Am propus campusurile de intervenţie preventiv-protectivă a acestor nefericiţi. Ei se găsesc pe străzi, în restaurante, în baruri, în staţiile de metrou

Medicii spun că bărbatul din Brăila nu îşi lua tratamentul şi bănuiesc că era şi sub influenţa drogurilor.