Un bărbat a fost atacat și ucis de o pasăre uriașă, considerată a fi cea mai periculoasă din lume. Incidentul s-a produs la reședința din Florida a victimei, unde, de altfel, era crescută și pasărea, un cazuar.

Anchetatorii spun că, foarte probabil, bărbatul a căzut și a fost atacat de pasăre. Cazuarul și-ar fi folosit ghearele.

Articolul continua dupa recomandari

”Se pare că totul a fost accidental. Din ce am înțeles, bărbatul era în vecinătatea păsării și, la un moment dat, a căzut. Iar când s-a prăbușit, a fost atacat”, spune Jeff Taylor, adjunctul unității de pompieri care a intervenit la incident.

Potrivit Sky News, bărbatul ucis, Marvin Hajos, de 75 de ani, era cunoscut în zonă că ar fi crescut în captivitate cazuari, păsări înrudite cu emu și struțul, dar care au ca habitat zone din Noua Guinee și Australia.

Potrivit experților de la Grădina Zoologică din San Diego, cazuarul este cea mai periculoasă pasăre din lume, ale cărei gheare de la picioare pot atinge și 10 centimetri,

”Cazuarul poate sfâșia orice prădător sau potențială amenințare dintr-o singură lovitură. Picioarele sale puternice îi permit să fugă și cu 49 de kilometri pe oră printr-o pădure densă”, spun cei de la Grădina Zoo San Diego.