După aproape două săptămâni, operaţiunea dramatică de salvare a lui Julen a luat sfârşit. Băieţelul de 2 ani care, în 13 ianuarie, a căzut într-un puţ dezafectat, în Totalan, Spania, a fost găsit mort de mineri. 

Julen a fost găsit sâmbătă, la 1.25 (ora locală), după 13 zile de căutări intense. 

Articolul continua dupa recomandari

"Sâmbătă dimineaţă, la ora 1.25, echipele de salvare au ajuns în locul unde se afla căzut trupul neînsufleţit al lui Julen Roselló. A fost activată comisia judiciară", a fost mesajul transmis de autorităţile spaniole. 

Imaginile din timpul operaţiunii de căutare a copilului sunt dramatice. 

După ce l-au găsit pe băieţel, o echipă a Gărzii Civile s-a dus la casa familiei băieţelului, din Totalan, anunţându-i pe părinţi, Victoria García şi José Roselló, că fiul lor este decedat.

Operaţiune de salvare fără precedent

Începând de joi seara, opt mineri din regiune, au coborât pe rând, în echipe de câte doi, și au săpat câte 40 de minute, pentru a ajunge la băiat. 

Băieţelul de 2 ani care, în 13 ianuarie, a căzut într-un puţ dezafectat, în Totalan, Spania, a fost găsit mort de mineriVezi 5 imagini în Galerie

Timp de aproape două săptămâni, în sudul Spaniei a avut loc o operațiune fără precedent. Zeci de echipaje de salvare s-au aflat în Totalan, în jurul puțului în care Julen a căzut.

Chiar dacă şansele ca Julen să fie găsit în viață erau aproape nule, autoritățile nu au renunţat.

Lucrările au fost îngreunate şi de duritatea extremă a rocii în care s-au efectuat săpăturile tunelului vertical, care le-a permis minerilor să ajungă, ulterior, în zona unde a căzut Julen. 

Julen Roselló a fost găsit mortVezi 5 imagini în Galerie

Reamintim că Julen a căzut în puț în 13 ianuarie, în timp ce familia sa se afla pe proprietatea privată din Totalan. Puţul în care a căzut băiatul are diametrul de 25 de centimetri şi o adâncime de peste 100 de metri.

Trupul băieţelul căzut în puţ, la Totalan, a fost găsit sâmbătă dimineaţăVezi 5 imagini în Galerie

Nu este prima dramă prin care trec părinții micuţului. 

Părinţii lui Julen sunt devastaţiVezi 5 imagini în Galerie

În 2017, un alt fiu al lor, în vârstă de 3 ani, a murit subit, din cauza unor probleme cardiace, în timp ce se plimba alături de ei, pe o plajă din Malaga.