Un băieţel de 9 ani a fost grav rănit în timp ce se afla la săniuş, în comuna Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud. Copilul a fost lovit de o maşină, fiind necesară intervenţia unui elicopter SMURD.

În jurul prânzului, un copil de 9 ani a fost lovit de un autoturism pe o stradă din comuna Rodna. Voluntarii din cadrul SVSU Rodna i-au acordat primul ajutor copilului, care, cel puțin în prima fază, nu părea în stare gravă.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit informațiilor oferite de ISU Bistrița, copilul era stabil, cooperant și prezenta un traumatism cranio-cerebral. Ulterior, starea acestuia s-a agravat, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD luând hotărârea să solicite un elicopter SMURD. Acesta va fi preluat din Năsăud și transportat la o clinică de specialitate din Târgu Mureș.

Se pare că băiețelul se afla la săniuș când s-a petrecut accidentul. 

„Accidentul a avut loc pe o stradă de pe raza localității Rodna. Copilul în vârstă de 9 ani, care se afla la săniuș, ar fi pătruns  pe strada respectivă cu sania, moment în care a fost accidentat de un autoturism care era condus de un tânăr de 21 de ani din Rodna. Șoferul a fost testat, rezultatul fiind negativ. Se fac cercetări în cazul unui dosar de vătămare corporală din culpă”, a declarat pentru bistrițeanul.ro Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii le atrag atenția părinților să își supravegheze copiii la săniuș și să se asigure că aceștia nu pătrund cu sania pe partea carosabilă.