Val de agresiuni sexuale în judeţul Iaşi. Un adolescent de 15 ani şi-a agresat sexual fratele de numai 3 anişori. Oroarea s-a întâmplat în satul Podu Hagiului​.

Este al treilea caz din ultimele câteva zile.

Articolul continua dupa recomandari

Marţi, în jurul amiezii, ambulanţa şi poliţia au fost solicitate prin Serviciul 112 în satul Podu Hagiului, o localitate aflată la graniţa cu judeţul Vaslui, spre Albiţa.

Apelantul a fost o femeie care a cerut ajutor medical după ce unul dintre cei şapte copii ai săi, în vârstă de trei ani ar fi fost violat de un frate mai mare, de 15 ani.

Echipajul medical care a sosit la faţa locului a observat că minorul sângera şi a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale specializate. Între timp, fratele mai mare, a intrat în "mâinile" poliţiştilor care au deschis un dosar penal pentru viol.

"Noi am adus un muncitor care să ne ajute la treburi, încă de dimineaţă. Am dărâmat un perete şi construim. Pe la 12 ne-am pus toţi la masă, iar cel mare şi unul dintre cei mici lipseau. Mama lor a mers să îi caute şi l-a observat pe cel mic, de trei ani, că avea sânge la spate, pe pantaloni. L-a întrebat ce a păţit şi a spus că unul dintre fraţi l-a dus în WC-ul din curte şi l-a violat. L-am luat pe cel vinovat la întrebări şi a recunoscut. Mi-am pus mâinile în cap cănd am auzit. Acesta, de 15 ani, a fost eliberat pe 14 iunie de la centru de detenţie de la Târgu Frumos. A stat un an de zile, pentru furt", a povestit Gheorghe Partene, tatăl copiilor. 

Acesta a mai spus că are şapte copii, dintre care patru sunt ai lui. De asemenea, bărbatul a spus că fiul de 15 ani şi cel de 3 sunt fraţi vitregi. 

"Celui de 15 ani nu prea i-a plăcut să înveţe. Mai degrabă cei mici învaţă bine la şcoală. De unde şi până unde să îşi violeze fratele mai mic? Cel mic, a făcut trei ani în decembrie", a mai spus Partene. 

La faţa locului, pentru cercetări au fost o echipă de criminalişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi şi cei de la Răducăneni. Aceştia din urmă l-au luat pe tânărul de 15 ani şi l-au transportat la Spitalul de Psihiatrie „Socola" pentru a fi expertizat, apoi se va decide soarta lui.