Scene incredibile s-au petrecut miercuri seară în Rădăuţi! Două echipaje de poliţie au urmărit pe străzi o maşină condusă de un băiat de 14 ani, care lovise un alt autoturism şi nici nu oprise la semnalele agenţilor. Cursa nebună a durat minute în şir şi s-a sfârşit în momentul în care adolescentul a intrat în autospeciala Poliţiei. După care s-a oprit într-un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt. Puştiul şi încă un prieten care se afla cu el s-au făcut nevăzuţi. Un al treilea adolescent a fost prins.

Un martor descrie scena accidentului: "maşina poliţiei, aici, fărâmată, şi maşina cealaltă e în copac", spune localnicul. Aşa s-a încheiat cursa băiatului de 14 ani. Maşina aparţine unei femei şi deocamdată nu se ştie cum a ajuns puştiul la volan, alături de cei doi prieteni, cu doi ani mai mari. Cert este că, pe un bulevard central din oraş, a lovit un autoturism.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţiştii au vrut să-l oprească, însă băiatul a gonit în continuare. Aşa că două echipaje au pornit după el.

IONUȚ EPUREANU, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Întreaga scenă a fost surprinsă vizual de către un echipaj de Ordine Publică, care, la rândul său, a alertat un alt echipaj de Poliţie Rutieră, plecând în urma vehiculului care nu a oprit la semnalul regulamentar.

În timpul urmăririi, un alt echipaj de poliţie a încercat să blocheze maşina. Însă minorul, fiind lipsit de experienţă, a lovit mașina poliției, după care a ajuns în acest stâlp de electricitate. Un agent a fost rănit uşor.

"Când am auzit bufnitura am ieşit din curte. Înainte de a ieşi din curte am auzit sirena. Am văzut maşina poliţiei care era aici, pe jumătatea trotuarului, pe jumătatea şoselei, pe diagonală, era accidentată. Şi cealaltă maşină, acolo, în acel stâlp", povestește un localnic.

În ciuda impactului violent, băiatul a ieşit pe picioarele lui din maşină şi a fugit împreună cu unul dintre prietenii săi, prin curtea unei case. Celălalt a rămas blocat.

IONUȚ EPUREANU, purtător de cuvânt IPJ Suceava: A fost reţinut un alt pasager, de asemenea minor, în vârstă de 16 ani, care se afla în maşină, acesta fiind audiat pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta.

După ce au aflat identitatea băiatului de 14 ani, poliţiştii au organizat mai multe filtre, ca să-l prindă. Forţele de ordine ar mai fi avut de-a face cu el, pentru că ar mai avea şi alte infracţiuni la activ.

Pe numele său, agenţii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă. Anchetatorii urmează să stabilească şi dacă proprietara maşinii i-a încredinţat-o băiatului, sau acesta a furat autoturismul.