A fost panică, luni, printre zecile de pasageri ai unei curse Tarom. Avionul care trebuia să plece de la Bucureşti spre Salonic s-a întors pe pistă, la doar câteva minute după decolare. Tot de luni, Corpul de Control al Premierului va verifica activitatea companiei.

Avionul, programat să decoleze, de la Bucureşti, spre Salonic, în jurul prânzului, a venit dimineaţă de la Chişinău. Încă de acolo, echipajul a sesizat un miros puternic de ulei închis şi a cerut schimbarea avionului pentru următoarea cursă. Doar că nu s-a întâmplat asta.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mult, la 20 de minute de la decolarea de pe Henri Coandă, mirosul de fum era atât de puternic, încât comandantul a decis, pe proprie răspundere, întoarcerea avionului pe pistă. Pasagerii au fost debarcaţi şi trimişi la Salonic, trei ore mai târziu, cu alt avion.

Coincidenţă sau nu, la scurt timp de la acest incident, premierul a trimis Corpul de control la Tarom, ca să verifice toate aspectele care ţin de funcţionarea şi organizarea companiei. Totodată, Viorica Dăncilă vrea să verifice şi cum au fost vândute, anul trecut, două avioane, retrase din flotă încă din 2016.

Nu este prima dată când compania este verificată riguros de inspectorii Guvernului. Cel mai recent control a fost în 2017, în urma pierderilor uriaşe. Atunci, verificările s-au încheiat cu schimbarea conducerii companiei Tarom.