Comandantul unui avion de pe ruta Birmingham - București a lovit pista cu coada la decolare, din cauza unor calcule greşite privind greutatea avionului.

În ciuda faptului că aeronava a lovit pista cu coada, pilotul nu a cerut să aterizeze imediat şi nici nu a oprit pe cel mai apropiat aeroport, aşa cum preciza protocolul, continuându-şi drumul spre România, riscând astfel viaţa a 190 de pasageri.

Articolul continua dupa recomandari

Un avion de pe ruta Birmingham - București a lovit pista cu coada, dar pilotul a continuat zborul

Presa internaţională anunţă că pilotul unei aeronave de pe ruta Birmingham - București, comandatul aeronavei, a luat o decizia de a continua zborul până în România, un zbor de aproximativ 3 ore, după ce a lovit pista cu coada la decolare, în iulie 2018.

Din informaţiile date publicităţii de dailymail.co.uk reiese faptul că piloţii avionului care transporta 190 de pasageri au făcut o greșeală asupra greutății la decolare a avionului Boeing 737, înainte de a decola de pe Aeroportul Birmingham, spre București.

Astfel, înainte să se ridice în aer, aeronava a lovit cu coada pista, dar comandantul nu a întors avionul. Greutatea greșită a fost introdusă în computerele de zbor, făcând ca avionul să apară incorect cu 12 tone mai ușor decât era de fapt.

Investigaţiile au relevat faptul că greșeala a fost făcută iar procedurile obișnuite au fost ocolite "pentru a economisi timp".